Despre Lidia2017-06-13T13:35:27+00:00

DESPRE LIDIA

Lidia și-a descoperit talentul culinar alături de cei mai iscusiți bucătari și patiseri “neprofesioniști” din câți a cunoscut, bunica și mama ei, fiind și astăzi un ucenic dedicat. De-a lungul anilor, a profesat în diverse domenii, de la tehnica cinematografică, la home design și a studiat nenumărate arte precum: pictura (Școala Populară de Artă), origami, broderie, garden design, ceea ce i-a oferit posibilitatea de a-și manifesta spiritul creator în multe direcții.

 
Interesul pentru bucătaria Thai i-a fost insuflat de R. E. Norman, bucătar specializat în bucătăria asiatică și s-a concretizat, în anul 2004, prin deschiderea restaurantului THAI MOODS la București. Adevărata pasiune pentru această bucătărie s-a născut în timpul primei sale călătorii în Tailanda. Tot acolo, a venit în contact cu artiști care decorau absolut totul, cu o măiestrie fantastică, transformând un obiect banal într-unul magic. Luînd parte la nenumarate cursuri culinare și de sculptură în fructe, legume, ceară etc., s-a născut ideea de a crea decorațiuni comestibile dulci.
Primul contact cu un sugar designer profesionist a fost în Polonia, în anul 2006, ocazie care a inițiat-o în arta de a modela în pastă de zahăr, ciocolată și isomalt (caramel). Apoi au urmat training-uri private în SUA, Franta, Anglia și foarte multă muncă. În vederea asigurării calității materiei prime, colaborează cu nenumarate companii din SUA și Europa, printre care se numară: Global Sugar Art, Sugarcraft, Squires Kitchen, Satin Ice, Barry Callebaut, Martellato etc.
“Ca artist, sunt de-a dreptul încântată de orice proiect care implică folosirea pastei de zahăr, mediul meu de lucru favorit. Știu că multă lume poate fi intimidată de aceasta, însă oricât de greu ar părea, cu puțină practică și câteva trucuri este posibil, iar rezultatele pot fi absolut senzaționale, oferind fiecărui produs o personalitate aparte.”
În afara bucătăriei asiatice, nimic nu-i face mai multă plăcere decât să creeze torturi și decorațiuni pentru ocaziile speciale ale clienților, familiei și prietenilor săi.
 
Lidia si-a descoperit talentul culinar alaturi de cei mai iscusiti bucatari si patiseri “neprofesionisti” din cati a cunoscut, bunica si mama ei, fiind si astazi un ucenic dedicat. De-a lungul anilor, a profesat in diverse domenii, de la tehnica cinematografica, la home design si a studiat nenumarate arte precum: pictura (Scoala Populara de Arta), origami, broderie, garden design, ceea ce i-a oferit posibilitatea de a-si manifesta spiritul creator in multe directii.
Interesul pentru bucataria Thai i-a fost insuflat de R. E. Norman, bucatar specializat in bucataria asiatica si s-a concretizat in deschiderea in anul 2004 a restaurantului THAI MOODS la Bucuresti. Adevarata pasiune pentru aceasta bucatarie s-a nascut in timpul primei sale calatorii in Tailanda. Tot acolo, a venit in contact cu artisti care decorau absolut totul, cu o maiestrie fantastica, transformand un obiect banal intr-unul magic. Luind parte la nenumarate cursuri culinare si de sculptura in fructe, legume, ceara etc., s-a nascut ideea de a crea decoratiuni comestibile dulci.
Primul contact cu un sugar designer profesionist a fost in Polonia, in anul 2006, ocazie care a initiat-o in arta de a modela in pasta de zahar si isomalt (caramel). Apoi au urmat training-uri private in SUA, Franta, Anglia si foarte multa munca. In vederea asigurarii calitatii materiei prime colaboreaza cu nenumarate companii din SUA si Europa, printre care se numara: Global Sugar Art, Sugarcraft, Squires Kitchen, Barry Callebaut, Martellato etc.
Ca artist, sunt intotdeauna incantata de orice proiect care implica folosirea pastei de zahar, mediul meu de lucru favorit. Stiu ca multa lume este intimidata de aceasta, insa oricat de greu ar parea, cu putina practica si cateva trucuri este posibil, iar rezultatele pot fi absolut extraordinare, oferind fiecarui produs o personalitate aparte.”
In afara bucatariei asiatice, nimic nu-i face mai multa placere decat sa creeze minunate torturi si decoratiuni pentru ocaziile speciale ale clientilor, familiei si prietenilor sai.